Leuke activiteiten voor jong en oud tijdens de SHIP Zomerweken

Foto: Wim Meijer Fotografie

IJmuiden – SHIP vormt tot en met 3 september het decor voor de ZOMERWEKEN. In die periode profiteert jong en oud van diverse acties én leuke zomerse activiteiten. Waaronder meefietsen met Rien Rolvink en alles leren over de omgeving en de grootste zeesluis ter wereld. Of je beklimt ‘De Uitkijk’ voor een fraai uitzicht over de IJMOND en kinderen kunnen het sluiswachtersdiploma tijdens de kidsspeurtocht.

Activiteiten in SHIP
SHIP biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Met de rondleiding als absolute ‘must do’ van alles dat er verder nog meer is te doen en te zien. De tour onder leiding van onze deskundige gidsen maakt op elk niveau inzichtelijk wat de impact is van de nieuwe zeesluis, hoe de haven van Amsterdam opereert en wie er werkzaam en woonachtig zijn in het Noordzeekanaalgebied.

Speurtochten
SHIP heeft voor kinderen van diverse leeftijden een speurtocht in de aanbieding. Hiermee spijkeren we op een laagdrempelige manier hun kennis bij over de ‘grootste zeesluis ter wereld’. Vraag bij binnenkomst naar de speurtocht vanaf 6 of 11 jaar aan de balie. Voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs heeft SHIP een technisch georiënteerd lespakket klaar liggen, waarmee je kennis maakt met werken in de haven.

De Uitkijk
Het beste bewaarde geheim van SHIP bevindt zich op de het dak van het pand: De Uitkijk. Daar krijgen de kids onder leiding van een gids een prachtig 360 graden overzicht van het sluishavencomplex (De IJmond).

Restaurant
SHIP biedt volwassenen behalve een informatieve rondleiding ontspanning onder het genot van een consumptie in het restaurant op de 2de etage. Daar vind je net als op De Uitkijk het beste uitzicht van de IJmond op het binnenkomende en vertrekkende schepen en werkzaamheden op het sluishavencomplex.

Fietstour Beeckestijn – SHIP
Wie meer over de ontstaansgeschiedenis van de IJmond wil weten boekt de fietstour Beeckestijn – SHIP. Onder leiding van onze gids Rien Rolvink fiets je in circa een uur van Beeckestein in Oud-Velsen naar SHIP in IJmuiden. Onderweg rijdt Rien langs oude buitenplaatsen, industriële gebouwen, verdwenen spoorlijnen en natuurlijk het sluishavencomplex totdat je bij SHIP bent voor drankje. De tour kost slechts € 5,- p.p. Boeken via de website.

Over Ship
SHIP geeft bezoekers in de experience een goed beeld van de bouw van Zeesluis IJmuiden in al zijn facetten en vele havenactiviteiten op en rond het Noordzeekanaal. Een nieuw onderdeel van de tentoonstelling is het verhaal over selectieve onttrekking. Een maatregel om verdere verzilting van het Noordzeekanaal tegen te gaan. Het zorgt ervoor dat een deel van het zoute zeewater dat meekomt met elke schutting van de nieuwe zeesluis, weer terug naar zee wordt afgevoerd. Dit voorkomt dat het water in het Noordzeekanaal te zout wordt en landbouw, natuur en de drinkwatervoorziening daar nadelige gevolgen van ondervinden

Reacties