“Kop in de Wolken” nieuwe expositie in Kop van WaZ

Mooie luchten van Harm Jonker
Foto:

“Kop in de Wolken” heet de nieuwe expositie in de Kop van WaZ met de kunstenaars Jan Kroeze, Harm Jonker en Ellen van Ombergen, Hans de Bruijn en Diny van Ombergen. De expositie is vanaf vrijdag 3 september te bewonderen in de Kunst Ontmoetings Plek in Wijk aan Zee.

Bij een vorige expositie hebben Harm Jonker en Ellen van Ombergen bezoekers gevraagd hun wensen kenbaar te maken. Deze wensen waren heel divers van “racisme van onze planeet laten verdwijnen” naar “mooie luchten”. De textiele werkvormen en Land Art van Ellen te zamen met de creatieve fotografie van Harm hebben geleid naar geheel eigen wijze fotokunstwerken, te zien bij de nieuwe expositie.

Jan Kroeze, een kunstenaar die zijn eigen gang gaat en conventies in de kunstwereld negeert, krijgt het weer voor elkaar werken in te sturen waar de kijker zich in kan verdiepen. Achter de vermeende eenvoud bevind zich een meerlagige complexiteit dat zijn werk enorm aantrekkelijk maakt. Zijn gedachte omtrent schilderkunst is: Ieder schilderij is in essentie verf op doek.

Jan Kroeze

Wat Jan Kroeze voor het schilderen doet, doet Hans de Bruijn voor fotografie. Als terugkerend inwoner van Wijk aan Zee zoekt hij regelmatig hernieuwde verbindingen met het dorp en haar bewoners. Hoewel Hans bekend staat om zijn fotowerk van mensen waarin hij op zoek gaat naar het nieuwe, naar de mens in de mens, exposeert hij ditmaal ook natuurfotos.

Hans de Bruijn

Diny van Ombergen werkt met textiel en dan vooral met vilt, dat zij zelf vervaardigd. Haar werk “Strandvondsten” was eerder al een topper waarin zij met vilt en schelpen creaties maakt die de Nederlandse kust bij haar kunst betrekt. Haar textielwerken zijn van een dusdanige luchtige kwaliteit dat je de vakkundigheid uit het oog kan verliezen vanwege de souplesse van vormgeving en materiaal.

De expositie “Kop in de Wolken” opent vrijdag 3 september in de Kop van WaZ, Voorstraat 12 te Wijk aan Zee. Indien de maatregelen omtrent corona het toestaan, is de feestelijke opening van deze expo op deze dag vanaf 17.00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen