Bijna 5000 nieuwe aanvragen voor project Duurzamer Wonen in de IJmond

Foto: od IJmond - aangeleverd

In 2020 is in de IJmond project Duurzamer Wonen van start gegaan, waarbij in maart 2021 is gestart met een vervolgtraject. Bij veel mensen gaan de kosten van de energierekening jaarlijks omhoog. Door bewust om te gaan met energie kan men én geld besparen én comfortabel wonen. De gemeente Heemskerk, Velsen, Beverwijk en Uitgeest werken daarom samen met o.a. lokale energie coöperaties om zowel woningeigenaars als huurder – op weg te helpen.

Inmiddels hebben opnieuw 5000 inwoners een aanvraag ingediend, bovenop de bijna 6000 inwoners die vorig jaar al een aanvraag hebben ingediend.

Energieadvies op maat
Via het project Duurzamer Wonen ontvangt u kosteloos energieadvies op maat. Een energiecoach helpt u daarbij. Aan de hand van een korte woningcheck krijgt u tips met welke maatregelen u kosten bespaart. Ook is er een energiebespaarbox samengesteld met onder andere ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Met kleine maatregelen maakt u namelijk al een groot verschil. En met deze producten bespaart u direct op uw energierekening. Bent u huurder? Dan ontvangt u een voucher van 75 euro waarmee u energiebesparende maatregelen aanvraagt.

Woningeigenaren en huurders
Deze actie is voor zowel woningeigenaren als huurders. Omdat de verhuurder de verantwoordelijkheid heeft om b.v. een woning te isoleren, is het aanbod voor huurders meer gericht op de kleine maartregelen. Het advies is daarom minder uitgebreid en blijft er meer geld over om ledlampen of radiatorfolie gratis aan te bieden.

Deelname
Wilt u ook uw woning verbeteren? Dat kan! Vraag uw energieadvies op maat aan via de lokale energie coöperatie:

Reacties