Net echt! Gewapende militairen bij forten in de IJmond

Zo’n honderdvijftig militairen van het Korps Nationale Reserve nemen deze dagen deel aan een grote oefening in de IJmond. Drie dagen lang komen zij in actie bij forten in de regio die deel uit maken van de stelling van Amsterdam. Het betreft de forten aan den Ham, Veldhuis, Sint Aagtendijk en Krommeniedijk.

(reportage: IJmond Nieuws / foto’s: Ton van Steijn)

De oefeningen zijn gericht op onder andere lastige journalisten en onbevoegden die met steeds meer geweld naar binnen proberen te komen. Door middel van het zogenaamde de-escaleren moeten de militairen de situaties onder controle zien te krijgen.

Overigens ziet het er allemaal gevaarlijker uit dan dat het in werkelijkheid is want áls er geschoten wordt dan gebeurt dat alleen met ‘losse flodders’. En dat is een hele geruststelling voor de échte journalisten die tijdens de oefeningen aanwezig zijn. De oefeningen duren nog tot het eind van zaterdagmiddag 18 september.

IJmond Nieuws was gisteren aanwezig bij Fort Veldhuis en maakte bijgaande reportage. De foto’s in dit bericht zijn van fotograaf Ton van Steijn.

Reacties