Gegevens gebruikers IJmond Werkt! mogelijk op straat na hack

Foto: Google Streetview

Vacaturebureau IJmond Werkt! is begin deze maand gehackt. Gegevens van gebruikers van het platform zijn gisteren mogelijk verspreid op het dark web, een afgeschermd deel van het internet waar met name criminelen gebruik van maken. IJmond Werkt! vraagt gebruikers de komende tijd extra alert te zijn op ongewenste post of verdachte e-mails of telefoontjes.

(bron: NH Nieuws)

Criminele konden aan de gegevens komen door zogenaamde gijzelsoftware op de site van het platform te zetten. Na het ontdekken van de hack in het computersysteem is een expert op het gebied van computer- en netwerkbeveiliging ingeschakeld om onderzoek te doen naar de omvang van de hack.

Loopbaangegevens
De gegevens die de hackers mogelijk hebben gepubliceerd, worden op dit moment onderzocht. Om wat voor gegevens het precies gaat, is nog niet duidelijk. Het kan bijvoorbeeld gaan om naam en adresgegevens, maar ook om rekeningnummers of loopbaangegevens.

IJmond Werkt! heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens melding gedaan van de hack. Het platform benadrukt dat de hack geen invloed heeft op het uitbetalen van uitkeringen of salarissen.

Reacties