Beverwijkse Bazaar neemt 2600 zonnepanelen in gebruik

Vorige week heeft wethouder Serge Ferraro van de gemeente Beverwijk officieel het startschot gegeven voor de ingebruikname van 2600 zonnepanelen op het dertienduizend vierkante meter grote dak van Hal 30 van De Bazaar.

De zonnepanelen leveren samen bijna 1 GigaWatt stroom. Daardoor is de Bazaar door de week volledig zelfvoorzienend en leveren we ongebruikte stroom terug aan het net. Met dit wattage kan de Bazaar een grote woonwijk in Beverwijk voorzien van stroom. In het weekend leveren de panelen 35% van de stroombehoefte van De Bazaar.

George Zapantoulis, directeur De Bazaar: “Het plaatsen van de zonnepanelen is de volgende stap op weg naar een groene Bazaar. Eerder al veranderde De Bazaar de verwerking van afvalstromen, waardoor meer dan 90% afval wordt gerecycled. In de toekomst wil De Bazaar verdere stappen zetten om helemaal energieneutraal te worden en zo bij te dragen aan de energietransitie. Ondanks zware tijden met Corona vonden wij deze investering noodzakelijk voor de toekomst van De Bazaar.”

IJmond Nieuws was aanwezig bij de ingebruikname en maakte bijgaande reportage.

Reacties