Tata Steel Nederland zelfstandig verder

Foto: Charles Duijff

Vanaf vandaag gaat Tata Steel Nederland zelfstandig verder. Gisteren is overeenstemming bereikt over de splitsing van Tata Steel Europe. De nieuwe organisatie bestaat uit twee business units: IJmuiden en Downstream, bestaande uit Tubes, Plating, Colors, Distribution en Building Systems.

De splitsing vandaag  is een historisch moment, na 22 jaar samenwerking met de Britse collega’s. Onlangs maakte Tata Steel Nederland ook de keuze voor de waterstofroute als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie bekend. Daarmee is de richting voor de toekomst duidelijk: groen staal in een schone leefomgeving. Over een aantal jaren staat in IJmuiden een wezenlijk ander en duurzamer staalbedrijf.

In de nieuwe structuur is er geen operationele Tata Steel Europe-organisatie meer en opereren Tata Steel Nederland en Tata Steel UK als twee zelfstandige bedrijven naast elkaar. Voor een klein aantal activiteiten zal onderlinge coördinatie blijven plaatsvinden, bijvoorbeeld voor het bedienen van gezamenlijke klanten. Voor de klanten van Tata Steel Nederland zal er niets veranderen.

Vanaf nu heeft de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland de volledige verantwoordelijkheid voor de activiteiten van Tata Steel Nederland, onder toezicht van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland.

De voorzitter van de Raad van Bestuur is het aanspreekpunt voor de aandeelhouder. De Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland, nu bestaande uit Hans van den Berg en Co van Dort, is uitgebreid met Tom Eussen. Hij is verantwoordelijk voor de Downstream Business.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen