Wijkertunnel (A9) tijdelijk dicht voor vrachtverkeer en touringcars

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanaf deze ochtend, vrijdag 8 oktober 05.00 uur,  mogen er tijdelijk in beide richtingen geen vrachtverkeer en touringcars door de Wijkertunnel (A9). Autoverkeer kan wel gewoon gebruik blijven maken van de tunnel. Vanwege een aantal defecte ventilatoren in de tunnel kan er bij een calamiteit met veel rookontwikkeling onvoldoende rook uit de tunnel worden geblazen.

Door vrachtwagens en touringcars tijdelijk om te laten rijden, neemt de kans op een ongeluk met veel rookontwikkeling dusdanig af dat de tunnel blijft voldoen aan de gestelde veiligheidsmarges. Hierdoor blijft de tunnel veilig te gebruiken. Bij een incident waarbij brand ontstaat, wordt de tunnel altijd afgesloten voor verkeer. Hierover zijn afspraken gemaakt met de brandweer.

Vrachtverkeer en touringcars worden omgeleid via de naastgelegen Velsertunnel, de Coentunnel en Zeeburgertunnel (A10) en moeten rekening houden met extra reistijd. Hoe lang de tunnel gesloten blijft voor vrachtverkeer is nu nog niet bekend. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de tunnel zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen voor al het verkeer. Regionale partners, zoals de gemeente Velsen en de logistieke sector zijn betrokken en geïnformeerd en worden nauw betrokken bij eventuele maatregelen aan de tunnel.

Reacties