Benefietconcert en afscheid Daniel Strang in Kennemer Theater

Foto: Cultuurhuis Heemskerk

Op zondag 21 november om 15 uur in het Kennemer Theater in Beverwijk organiseert Cultuurhuis Heemskerk een strijkersconcert voor viooldocent Daniel Strang die met pensioen gegaan is. Het wordt een afwisselend strijkersconcert waarbij leerlingen, ver gevorderde amateurmuzikanten en internationale professionele musici zullen optreden.

Alle leerlingen én oud leerlingen wordt gevraagd om hun instrument mee te nemen om als afsluiting met Daniel samen te spelen. Na het concert is er, als de coronamaatregelen dat toestaan, een receptie in de foyer.

Met dit laatste strijkersconcert neemt Daniel afscheid van het Cultuurhuis Heemskerk en het lesgeven. Daniel is van enorme waarde geweest bij het opbouwen van de strijkersafdeling in Heemskerk. Hij heeft 21 jaar lesgegeven, eerst bij de muziekschool en daarna bij het cultuurhuis. Hij heeft de Suzuki methode ingevoerd die nog steeds gebruikt wordt door de huidige docenten. Onder zijn leerlingen zitten een aantal zeer getalenteerde en gevorderde leerlingen die in diverse ensembles en orkesten spelen.Ook na zijn pensioen zal hij van betekenis zijn door het Daniel Strang Strijkersfonds wat het cultuurhuis beheert met een door Daniel geschonken bedrag. Daniel vindt het belangrijk dat alle leerlingen de kans krijgen om hun vioolspel te ontwikkelen, ook als de financiële middelen een obstakel zijn bij het volgen van de lessen. Leerlingen kunnen bij het cultuurhuis een bijdrage aan hun lessen aanvragen bij het Daniel Strang Strijkers Fonds.  De opbrengsten van het concert worden in zijn geheel aan het fonds toegevoegd.

  • Prijs: een vrijwillige bijdrage aan het Daniel Strang Strijkersfonds (contant of pin)
  • Locatie: Kennemer Theater, Kerkplein 1, Beverwijk
  • Tijd: 15 – 16.30
  • Publiek vanaf 13 jaar en spelers vanaf 18 jaar wordt gevraagd om een geldig Coronatoegangsbewijs en ID te laten zien.
  • Ivm met de coronamaatregelen graag aanmelden via [email protected]. Spontaan langskomen mag ook, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Reacties