Drie coronadoden in Uitgeest en één in Heemskerk en Velsen

Foto: Pixabay

Niet alleen het aantal besmettingen loopt steeds hoger op in de IJmond, in de afgelopen twee weken stierven zelfs vijf inwoners van de regio aan het virus. Twintig anderen moesten met covid-19 naar het ziekenhuis. Liefst 2.162 mensen testten positief. Een ruime verdubbeling van de 954 besmettingen in de veertien dagen ervoor.

(bron: NH Nieuws)

Vooral in Uitgeest en Heemskerk is het relatieve aantal besmettingen groot. Omgerekend naar honderdduizend personen zijn er in de gemeenten respectievelijk 1724 en 1715 besmettingen.

In de praktijk zijn dat 235 Uitgeesters en 672 Heemskerkers. Negen Heemskerkers belandden in het ziekenhuis met het virus onder de leden.

Dat gold ook voor vier Beverwijkers en zeven Velsenaren. In Beverwijk werden verder 511 inwoners positief getest op het virus. Per honderdduizend inwoners zijn dat er 1221.

Dat relatieve getal lag in Velsen lager met 1.084 besmettingen per honderdduizend inwoners. Het absolute aantal besmettingen lag daarmee wel hoger: 744 mensen uit die gemeenten testten positief.

Reacties