Noodkreet: Help Voedselbank IJmond aan nieuwe ruimte!

De klok tikt onverbiddelijk door voor de Voedselbank IJmond. De tijd begint nu echt te dringen, want nog maar één maand en dan staat ze op straat.

Hoewel we overal in Nederland, en dus ook in de IJmond, volop leegstaande bedrijfspanden zien, blijkt het krijgen van een nieuw pand voor Voedselbank IJmond een probleem. Per 1 januari 2022 is de huur van het huidige pand aan het Hilbersplein in Beverwijk opgezegd. Dat heeft alles te maken met de ophanden zijnde renovatie/herinrichting van het Hilbersplein.

Al bijna een jaar is de Voedselbank nu op zoek naar een nieuw pand. Waar het aan moet voldoen? In ieder geval een oppervlakte van tenminste 350 vierkante meter, inpandige ruimte voor de bus en een huurprijs die in ieder geval de € 25.000,- op jaarbasis niet overschrijdt.

IJmond Nieuws ging langs bij de Voedselbank en sprak daar met secretaris van Marjolein Zandbergen over het belang van de Voedselbank en bood haar meteen een podium voor een dringende oproep aan ondernemers in de regio IJmond om een geschikte bedrijfsruimte beschikbaar te stellen.

Reacties

Cookieinstellingen