‘Vogels en Winter’ thema kerstexpositie Lucasgilde in Grote Kerk Beverwijk

Foto: Lucasgilde

BEVERWIJK – Op dinsdag 21 december wordt in de Grote Kerk van Beverwijk de expositie ‘Vogels en Winter’ geopend.

Al vele jaren heeft de teken- en schildervereniging “Lucasgilde Beverwijk” een kerstexpositie in de Grote Kerk te Beverwijk. Het Lucasgilde heeft met opzet gekozen voor een luchtig en aansprekend thema, nl. de natuur in de winter met extra aandacht voor de vogels. In deze moeilijke tijden wil het Lucasgilde Beverwijk een licht laten schijnen en niet blijven hangen in somberte en ongemak. Wat opvalt zijn dan ook de vrolijke kleuren en de positieve invulling die is gekozen. De stijl varieert van figuratief tot licht abstract, waarbij ‘vogels’ en ‘de winter’ een centrale plaats hebben gekregen. Zo krijgt bijvoorbeeld het fenomeen ‘vogel’ verrassende aspecten tussen ernst en grap, tussen groot en minuscuul.

Er is gezocht naar spannende invalshoeken, zodat er een afwisselende tentoonstelling is ontstaan. De opening vindt plaats op dinsdag 21 december van 16.00 – 17.00 uur, uitgaande van de dan geldende Corona-maatregelen. Iedereen is van harte welkom. Tot 20 januari 2022 is de expositie overdag te bekijken tijdens de openingsuren van de Grote Kerk op het Kerkplein te Beverwijk.Het Lucasgilde
Het Lucasgilde Beverwijk bestaat al sinds 1947 en is actief als teken- en schildervereniging voor de amateur kunstenaar. Het Lucasgilde biedt leden een plek voor creatieve ontwikkeling op het gebied van alle technieken betreffende tekenen en schilderen. Een vereniging voor jong en oud, voor de beginner en de gevorderde. De leden kunnen op verschillende dagdelen in de twee ateliers van het Lucasgilde terecht, waarbij plezier in het maken voorop staat. Elk van de dagdelen (ochtend of middag) wordt begeleid door een professionele kunstenaar, die de leden begeleidt en stimuleert bij het uitoefenen van hun hobby. De ateliers bevindt zich in het Centrum voor de Kunsten, Kerkplein 3 in Beverwijk. Regelmatig worden er werken van het Lucasgilde geëxposeerd.
Iedereen die belangstelling heeft, kan kennismaken met de vereniging door twee keer gratis met een dagdeel mee te doen. Verdere informatie is te vinden op de website www.lucasgildebeverwijk.nl en https://www.facebook.com/lucasgildebeverwijk.

Reacties

Cookieinstellingen