Coronacijfers IJmond: zes doden in Heemskerk in afgelopen twee weken

Foto: Pxhere

In Heemskerk zijn in de afgelopen veertien dagen zes mensen doodgegaan door het coronavirus. Dat is twee derde van het totaal van negen coronadoden in de IJmond. Het aantal positieve tests daalde flink ten opzichte van de twee weken ervoor, van 2.925 naar 1.805.

De andere drie mensen die omkwamen door het virus kwamen allemaal uit de gemeente Velsen. Uit die gemeente moesten de meeste mensen naar het ziekenhuis: acht in totaal. In de hele IJmond waren dat er negentien.

In de afgelopen week zagen de cijfers er als volgt uit:

  • Uitgeest: 111 mensen zijn positief getest, dat zijn er 814,3 per honderdduizend. 2 mensen moesten naar het ziekenhuis, niemand overleed.
  • Heemskerk: 431 mensen zijn positief getest, dat zijn er 1.099,7 per honderdduizend. 6 mensen moesten naar het ziekenhuis, 6 personen overleden.
  • Beverwijk: 464 mensen zijn positief getest, dat zijn er 1.108,4 per honderdduizend. 3 mensen moesten naar het ziekenhuis, niemand overleed.
  • Velsen: 799 mensen zijn positief getest, dat zijn er 1.164,4 per honderdduizend. 8 mensen moesten naar het ziekenhuis, 3 personen overleden.

Reacties

Cookieinstellingen