Historisch Genootschap heropent de lezingencyclus

Foto: HGMK

Het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland heropent op donderdag 10 februari de lezingencyclus in het Harmoniegebouw aan de Groenelaan in Beverwijk.

Spreker tijdens de eerste lezing is Sander Wassing en het onderwerp is “Kennemerland volgens Lieve van Ollefen”. Hij was de “Nederlandsche Stad- en Dorpsbeschrijver” en leefde van 1749 tot 1816. In deel 4 (1796) uit de serie van 8 boeken beschrijft hij de dorpen in Kennemerland. In de beschrijvingen komen de ligging, bijzondere gebouwen, de bezigheden van de inwoners en de ontstaangeschiedenis aan de orde. Hij vergat niet ook de verdwenen of nagenoeg verdwenen gebouwen niet, zoals kasteel Meerestein.

Hoe volledig is het venster op Kennemerland dat Ollefen ons biedt en klopt zijn informatie? Wie was hij en kende hij Betje Wolff en Aagje Deken? Onder andere deze vragen komen tijdens de lezing aan de orde en waant u zich in een 18e eeuws Kennemerland!

Nadat deze lezing al drie keer eerder is gecanceld door de corona-maatregelen is het dus nu de kans om hem eindelijk bij te wonen.

De lezing begint om 20 uur. De toegang bedraagt € 7,- en voor HGMK-leden € 2,50. Dit is inclusief koffie/thee. Reserveren via hgmk.nl is verplicht evenals de coronaQR-check aan de deur en het mondkapje bij verplaatsing in het gebouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen