55+

Bijeenkomsten ‘Aan de slag met digitale zorg!’ bij Bibliotheek IJmond Noord

Foto: Aangeleverd

Steeds meer digitale mogelijkheden worden aangeboden om de eigen gezondheid en zorg te regelen. Huisartsen en ziekenhuizen vragen steeds vaker aan patiënten  om gebruik te maken van patiëntenportalen of gebruik te maken van het videoconsult. Maar lang niet iedereen is daar vaardig in. Daarom organiseert Bibliotheek IJmond Noord DigiVitaler-bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten ‘Aan de slag met digitale zorg!’  leggen medewerkers van de bibliotheek uit hoe dat werkt. Door korte filmpjes en boekjes met uitleg leert men de mogelijkheden van digitale zorg kennen en kan men er mee oefenen.

In 3 bijeenkomsten van een 1,5 uur wordt elke keer een andere vorm van digitale zorg behandeld. Bijvoorbeeld over het patiëntenportaal van de huisarts en van het ziekenhuis, afspraak maken voor een Coronatest, Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps en over het videoconsult met huisarts of specialist.

De bijeenkomsten zijn op maandag 28 februari, 7 maart en 14 maart van 14.00 uur tot 15.30 uur in de cursusruimte ‘Betje Wolff’ in de bibliotheek in Beverwijk. Meedoen is gratis maar aanmelden is wel noodzakelijk in verband met het maximaal aantal deelnemers. Men kan zich aanmelden bij de Klantenservice in de bibliotheek, of bellen met 0251 228591.

Heb je en tablet en/of smartphone neem deze dan mee! Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek!

Reacties

Cookieinstellingen