IJmond Werkt! en Woonopmaat maken samenwerking officieel

Erwin van Hardeveld (l) en Sjoerd Hooftman (r)
Erwin van Hardeveld (l) en Sjoerd Hooftman (r)
Foto: IJmond Werkt!

Werkbedrijf IJmond Werkt! en Woningcorporatie Woonopmaat zijn een samenwerking aangegaan. Een samenwerking met meerdere doelen: allereerst het concreet creëren van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook een belangrijk doel is om de bestaande infrastructuur van IJmond Werkt! te gebruiken om werkzaamheden voor fysiek kwetsbare huurders in opdracht van de woningcorporatie uit te voeren.

De afgelopen vier jaar hebben woningcorporatie Woonopmaat en IJmond Werkt! met elkaar verkend hoe zij samen kunnen werken. In kleine en grote stappen is vooruitgang geboekt en is de samenwerking tussen beide partijen gegroeid. Dit begon in 2018 met een flitsende start maar dit werd helaas door lockdowns en andere beperkingen vertraagd. De verkenning is in de tussentijd wel door gegaan. Daaruit zijn mooie voorbeelden ontstaan, zoals de persoon die via een stage bij Woonopmaat uitstroomde naar betaald werk, groenvoorzieningen rondom wisselwoningen die zijn aangelegd door de groenafdeling van IJmond Werkt! tot zelfs het bezorgen van een kerstattentie voor leden van de bewonerscommissies van Woonopmaat.

Nu het fysiek weer mogelijk is, tekenden de directeuren van Woonopmaat (Sjoerd Hooftman) en IJmond Werkt! (Erwin van Hardeveld) op 28 februari 2022 een samenwerkingsovereenkomst. Naast het concreet creëren van werkplekken en het uitvoeren van werkzaamheden gaan beide partijen werken aan uitwisseling van informatie over elkaars activiteiten. Door beter bekend te zijn met elkaars organisatie kunnen medewerkers over en weer de samenwerking als “vanzelf” intensiveren. Met recht een samenwerking met maatschappelijke meerwaarde waarvan de hele IJmond gaat profiteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen