Wijkcentrum Prinsenhof wordt ‘KinderzwerfboekStation’

Foto: Kinderzwerfboek

Op vrijdag 22 april wordt om 15.00 uur het KinderzwerfboekStation in Wijkcentrum Prinsenhof (Beatrixlaan 2 te Beverwijk) officieel geopend. Daarna kunnen de kinderen uit de omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Maartje Puttmann van Welzijn Beverwijk en Martine Meilink van Logopediepraktijk Beverwijk hebben de handen ineengeslagen. Door middel van het aanbieden van de ‘zwerfboeken’ hopen zij zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken en te houden voor lezen. Martine: ‘Als je niet van lezen houdt, heb je het juiste boek nog niet gevonden. Blijf zoeken! Als je kunt verdwalen in een boek, kun je zijn waar en wie je maar wil zijn.’ De kinderzwerfboekenkast wordt bijgehouden door de drie enthousiaste kindambassadeurs Madelief, Trisha en Tirza.

Als kinderen moeten wachten voor bijvoorbeeld hun logopediebehandeling of bij de huisarts, kunnen ze een boekje pakken. Ze vervelen zich dan niet. En als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven. De Kinderzwerfboekenkast staat er al een poos en het is een groot succes! Gelukkig kijken de ouders ook nog in hun boekenkast thuis of zij boeken hebben die een ander kind mag lezen. Ze hoeven er alleen maar een sticker op te plakken en bij ons in de kist te doen.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht
Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

Reacties

Cookieinstellingen