Grutto fotoworkshop in Hempolder bij Akersloot

Foto: Hans Brinks

Tijdens een unieke fotoworkshop neemt boswachter Hans Brinks van Landschap Noord-Holland je mee naar de Hempolder. Met zestig hectare is de Hempolder misschien niet enorm groot, maar het is wel een heel bijzonder gebied met diverse weidevogels. Ontdek op deze manier niet alleen het thuis van onze nationale vogel, maar breng de grutto zelf ook prachtig in beeld!

Grutto’s en andere weidevogels voor je camera
Vogelfotografen opgelet! Altijd al de wens gehad om de grutto te fotograferen met de beste tips van een ervaren gruttofotograaf? Dan is dit je kans! Hans Brinks fotografeert zelf al jarenlang de grutto. De boswachter weet hoe je de grutto het beste kunt fotograferen én hij weet ook een heleboel over deze en andere weidevogels te vertellen.

Door de open ligging van de Hempolder, als een soort schiereiland in het Alkmaardermeer, is het traditioneel enorm rijk aan weidevogels. In de toptijd zitten hier met gemak tientallen paar grutto’s, maar ook andere weidevogels als tureluur, scholekster en kievit.

Ga mee met deze fotografieworkshop en laat je verrassen hoe veelzijdig je de weidevogels op de foto kan zetten! Voorwaarde is wel dat fotografen zelf weten hoe ze hun camera kunnen bedienen.

  • Wanneer: zondag 15 mei 2022 van 08:00 tot 10:00 uur
  • Vertrekpunt: Werkschuur Landschap Noord-Holland – Hemweg 1 – 1731 GK Akersloot
  • Aanmelden via: www.gaatumee.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen