Basisschool De Zeester genomineerd voor een ANWB verkeersplein

BEVERWIJK – Basisschool De Zeester in Beverwijk wil heel graag een ANWB Verkeersplein winnen. Daarvoor zijn stemmen nodig. De school wil via deze weg dan ook de hulp inroepen van Beverwijk en omgeving om zoveel mogelijk stemmen te werven.

Een ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen van groepen 1 tot en met 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden.

Het verkeersplein biedt leerkrachten de mogelijkheid om samen met de leerlingen in de praktijk aan de slag te gaan. Uit recent ANWB-onderzoek blijkt dat dit nodig is, aldus de website van de ANWB. De indruk is dat kinderen steeds minder ervaring opdoen in het verkeer. De reden hiervoor varieert: ze hebben geen fiets, alle activiteiten zijn op loopafstand of ze worden vaak met de auto of bakfiets gebracht. En dat terwijl kinderen die in het verkeer praktijkervaring opdoen, zich eerder bewust zijn van de gevaren en dus ook sneller zelfstandig naar school kunnen.

Stemmen kan tot en met 24 mei 2022 via deze link: https://static.flowapp.nl/anwb/fonds/?show=0&initiative=Zeester+&location=Beverwijk.

Op 13 juni zullen vervolgens de winnaars worden geïnformeerd; iedere provincie kent één winnende school. In juli en augustus worden de verkeerspleinen aangelegd, klaar voor het nieuwe schooljaar.

IJmond Nieuws ging langs op De Zeester en sprak daar met een enthousiaste Willemijn Morsch, leerkracht en coördinator onderbouw.

Reacties

Cookieinstellingen