GroenSpoor: Werken aan vergroening en verfraaiing van Heemskerk

Foto: Omroep Heemskerk

HEEMSKERK / BEVERWIJK – Radio-interview met Dorien Kotterman en Harry Wagendorp op radio Beverwijk, Heemskerk FM of radio Seaport! Op donderdag 23 juni om 18.00 uur.

Luister 23 juni om 18.00 uur mee met IJmond Actueel met IJmond Duurzaam Business News op radio Beverwijk, Heemskerk FM of radio Seaport! De uitzending van donderdag staat in het teken van samenwerken aan een gezonde en groene leefomgeving door het aanleggen van een fijnmazig, groen netwerk in en tussen gemeenten, gemaakt door en met bewoners, scholen, instellingen en bedrijven.

GroenSpoor is in 2019 begonnen, onder andere met bewoners van Broekpolder, waar groene borders zijn aangelegd en fruitbomen en wilgen zijn geplant. Ook is in dit jaar een aantal schoolpleinen en pleinen in Heemskerk vergroend en verfraaid. De inzet is niet alleen vergroenen, maar ook klimaatadaptatie, meer beweging voor jong en oud, minder hittestress, versterking van de biodiversiteit en wateropvang. GroenSpoor kijkt welke wensen er leven in een wijk of buurt en of je die wensen aan elkaar kunt verbinden: verlangen-verstrengeling. Inwoners worden van harte opgeroepen om met eigen idee├źn te komen voor hun buurt.

Meeluisteren of uitzending terugkijken?
Luister donderdag 23 juni mee van 18.00 tot 19.00 uur mee, of luister de uitzending terug via radiobeverwijk.nl/gemist/.

Reacties

Cookieinstellingen