Na twee jaar weer kortebaandraverij in de Breestraat

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Na twee jaar corona-ellende die ten koste ging van de traditionele harddraverij, is ‘de Bree’ vanmiddag weer de thuishaven voor de harddraverij. Dit jaar overigens vroeger dan ooit. Tot voor 2 jaar werd de draverij gehouden in de tweede week van augustus. Nu dus nog vóór de aanvang van de zomervakanties.

Voor veel Beverwijkers was dat even wennen. Echte Beverwijkers stemmen zelfs hun vakantie af op de feestweek, die nog ook is in omgedoopt in ‘Stadsfeest Beverwijk’. Of die verschuiving voordelen heeft? Misschien qua weersomstandigheden wel. Volgens de weermannen/vrouwen zou in deze tijd van het jaar minder regen vallen dan medio augustus. En of dat nu waarheid is of puur toeval: zoals het er nu uitziet belooft het vanmiddag een zonovergoten editie te worden.

Deze vroeg geplande Beverwijkse harddraverij betekent ook dat er in het algemeen klassement van het kortebaandraverij nog alles open ligt. Op dit moment zijn er 4 harddraverijen verreden, te weten in Assendelft, Wognum, Venhuizen en Sassenheim. Koploper bij de pikeurs is Mats Wester met Coktail Bar.

De kortebaan van Beverwijk van dit jaar wordt ook een historische editie omdat voor het eerst het systeem van de Grand-16 gebruikt, waarmee de acht verliezers van de eerste omloop een herkansing krijgen om alsnog de tweede omloop te halen.

Klik HIER voor een alle 16 deelnemers aan de Kortebaandraverij van Beverwijk 2022.

De Kortebaandraverij begint vanmiddag om 14.30 uur. En wat het wedden betreft: Je hoeft niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Beverwijk. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via https://www.zeturf.nl/nl/inscription . Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro.

Reacties

Cookieinstellingen