Paarden, zon, gokken en heel veel bier: Kortebaandraverij Beverwijk weer helemaal terug!

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Twee jaar lang bleef de Breestraat in Beverwijk leeg op de dagen waarop de winkelstraat vol had moeten zijn. We hebben het over de tweede week van augustus waarin traditioneel de Kortebaandraverijen werden gehouden. Een feestje dat danig door corona werd verstoord, maar dat sinds gisteren weer helemaal terug is.

Gisteren beleefde Beverwijk eindelijk weer z’n grootste feestje van het jaar. Weliswaar anderhalve maand vroeger dan voorheen, maar dat bleek geen enkele invloed te hebben op de feestvreugde. Misschien we integendeel, want het is maar de vraag of de weersomstandigheden in augustus beter zouden zijn geweest. In het verleden heeft Beverwijk de paarden vaak door de stromende regen zien draven. Gisteren daarentegen was het een zonovergoten en bloedhete dag, die z’n uitwerking niet miste op de vele biertappen die langs het parcours stonden opgesteld.Dat die hitte ook z’n schaduwkant had bleek uit het feit dat de EHBO, en zelfs de ambulance, er nu en dan aan te pas moest komen om toeschouwers, die het allemaal even te veel werden, weer op de been te helpen.

Niet alleen langs het parcours was de hitte groot, ook op de baan zelf werd een verhitte strijd gevoerd. Een strijd die uitmondde in een overwinning voor Archange de Jiel met pikeur Mats Wester, wat voor hem een prolongatie betekende van zijn titel in Beverwijk, die hij ook al in 2019 had opgeëist.

Beverwijk Nieuws was ook aanwezig langs het parcours en maakte bijgaande beeldimpressie:

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie.

 

Reacties

Cookieinstellingen