Vakantietip voor hele gezin: Stoomgemalen Halfweg en Cruquius Museum

De smeedhamer hanteren bij de smid
De smeedhamer hanteren bij de smid
Foto: Stoomgemaal Halfweg

HALFWEG / CRUQUIUS – Zoekt u een leuk vakantie-uitje voor het hele gezin? Kom dan op zaterdag 6 of zondag 7 augustus naar Stoomgemaal Halfweg. Dit oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld is dan van 11.30 tot 16.30 uur open voor publiek en draait onder stoom.

Stoomdiploma en fotobingo
Zowel voor volwassenen als kinderen is een bezoek aan het gemaal een onvergetelijke ervaring. Naast de grote stoommachine zijn er Cruquius Museum draaiende modelstoommachines, een smid die gloedvol vertelt over vuur en ijzer en ze ook de smeedhamer laat hanteren, en vrijwilligers die alles over stoom, de techniek en de historie van het stoomgemaal weten en graag uitleg geven en vragen beantwoorden. Kinderen kunnen ook een stoomdiploma halen en aan een fotobingo meedoen.

De toegangsprijzen bedragen voor volwassenen € 8,00 en voor kinderen (7 t/m 17 jaar) € 4,00. De Museumkaart is niet geldig.

Combiticket Stoomgemalen Halfweg en Cruquius Museum
Met een combiticket kun je het hele weekend van 6 en 7 augustus met korting zowel het als Stoomgemaal Halfweg bezoeken.

In het Cruquius Museum staat de strijd tegen het water centraal en het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer met behulp van 19e-eeuwse stoomtechnieken.

In Stoomgemaal Halfweg proef je de unieke sfeer van een stoomgemaal dat nog precies zo werkt als in de tijd toen er nog geen elektriciteit was: met stokers die kolen op het vuur scheppen, hete stoom, de geur van smeerolie, een stampende stoommachine en bruisend water dat wordt voortgestuwd door zes enorme schepraderen.

Het combiticket is te bestellen op www.haarlemmermeermuseum.nl en bij de kassa van het Cruquius Museum. Het kost € 15,00 voor volwassenen en voor kinderen € 7,50 (5 t/m 12 jaar) of € 8,50 (13 t/m 17 jaar). Voor meer informatie: www.stoomgemaalhalfweg.nl.

Reacties

Cookieinstellingen