Poppekus en De Klavierschippers in Kasteeltuin Assumburg

Foto: aangeleverd -Kasteeltuin Assumburg

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Op zondag 21 augustus is er weer een gratis muziekoptreden in de Kasteeltuin achter Slot Assumburg aan de Tolweg op de grens tussen Beverwijk en Heemskerk met het orkest De Klavierschippers en in het voorprogramma Theater Poppekus .

Het voorprogramma, dat om 14 uur begint, is vooral bestemd voor de allerkleinsten. Theater Poppekus organiseert allerlei leuke optredens en het boek ‘De prinses en het geluk’ van Ulf Start en Silke Leffler wordt voorgelezen.  Maar niet alleen voorgelezen… Poppekus laat het boek tot leven komen met poppenspel! Na het lezen kunnen de kinderen met de poppen op de foto.

(foto: aangeleverd -Kasteeltuin Assumburg)

Na ongeveer een half uur stapt het orkest De Klavierschippers op het podium. Zij bestaan meer dan 40 jaar en tellen momenteel 14 accordeonisten waarvan één de elektrische basaccordeon bespeelt met ondersteuning van een drummer.

De Klavierschippers staan onder leiding van dirigent Wim Notenboom. Op het repertoire staan verschillende muziekstijlen zoals authentieke zeemansliederen, wereldmuziek, Amsterdamse smartlappen, klassiek, tango en nog veel meer.

De toegang is, evenals een bezoek aan de tuin, gratis. Let op, dit evenement staat los van Bites & Beats dat tegelijkertijd in de voortuin van Kasteel Assumburg plaatsvindt.

Meer informatie over de Kasteeltuin is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl.

Reacties

Cookieinstellingen