Koninklijke Erepenning voor Wijk aan Zeese Kampeervereniging Vondeloord

Foto: Burgmeester Martijn Smit - FB

BEVERWIJK – Op zaterdag 27 augustus 2022 heeft burgemeester Martijn Smit een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan het bestuur van Kampeervereniging Vondeloord te Wijk aan Zee. De vereniging kreeg de erepenning naar aanleiding van het 100-jarig bestaan in 2021. In verband met de coronamaatregelen zijn de festiviteiten een jaar uitgesteld.

(bron: Gemeente Beverwijk)

Kampeervereniging Vondeloord bestond op 21 juni 2021 100 jaar en is daarmee de oudste vereniging in de regio. Vondeloord is een unieke camping waar generatie op generatie gekampeerd wordt. De bijzondere sfeer, de vriendschappen die daar ontstaan, zelfs huwelijken, zorgen ervoor dat de mensen nog altijd met veel plezier naar deze plek komen in Wijk aan Zee. De leden van de vereniging zijn bijna allemaal lid van de Independent Order of Odd Fellows (I.O.O.F.). De I.O.O.F. is een wereldwijde organisatie die al meer dan 200 jaar bestaat en die tot doel heeft zich in te zetten voor maatschappelijk werk. Zij neemt dan ook een vooraanstaande plaats in binnen zowel de gemeente als de regio IJmond.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden aangevraagd door verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportclubs. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Reacties

Cookieinstellingen