“De tweede lente”, workshop en fotopresentatie over de overgang

Foto: Aangeleverd

Op dinsdagavond 20 september organiseert Bibliotheek IJmond Noord in vestiging Beverwijk de workshop en fotopresentatie “De tweede lente” over de overgang.

Veel vrouwen in de overgang missen begrip en ondersteuning. Opvliegers, geheugenverlies, onzeker voelen, stemmingswisselingen, slaapproblemen en ernstige vermoeidheid kunnen het plezier in je leven en/of in je werk volledig doen verdwijnen. Wat gebeurt er in deze woelige levensfase en hoe kun je er zelf voor zorgen dat je goed in balans blijft?

Deze workshop en fotopresentatie wordt georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord in samenwerking met Linda, Jacqueline en Corina.

Linda Beentjes, loopbaancoach, is gespecialiseerd in het coachen van 50+ vrouwen en deelt vooral kennis en bewustwording. Hoe maak je de overgang bespreekbaar op de werkvloer?

Jacqueline van de Heuvel, fotograaf, heeft een prachtig boek ‘Tweede lente’ gemaakt met vele portretten van kwetsbare (soms nog heel jonge) vrouwen in deze levensfase van de vrouw.

Corina Brand, natuurgeneeskundig therapeut, gaat vertellen over de signalen, het verschil tussen burn-out en overgang, Chinese geneeskunde en wat kun je er zelf aan doen om weer te genieten van het leven.

Met deze workshop hopen zij het gesprek te openen. Hoe kun je klachten herkennen? Wat gebeurt er met je lichaam? Hoe praat je hierover met een leidinggevende of een medewerker? En hoe zorg je er zelf voor dat je je werk goed kan blijven doen en je privéleven meer in balans komt?

Je kunt je via de website van de bibliotheek gratis inschrijven voor de workshop “De tweede lente” op dinsdagavond 20 september van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek van Beverwijk.

Reacties

Cookieinstellingen