112

Twee aanhoudingen na achtervolging die eindigt in Beverwijk

Foto: Nieuwsfoto

BEVERWIJK – Een achtervolging is afgelopen nacht geëindigd op de Paalgatlaan in Beverwijk. Rond 00:40 uur werdt een auto met meerdere inzittenden achtervolgd in Beverwijk. Later bleek dat de achtervolging al in Noord-Holland Noord was begonnen.

(bron en foto’s: Nieuwsfoto.nl)

De achtervolging ging door meerdere straten in Beverwijk en eindigde op de Paalgatlaan waar de auto crashte. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse. Een deel van de agenten droeg zware kogelwerende vesten. Twee verdachten zijn snel aangehouden. Naar een derde verdachte is gezocht. Onder andere een hondengeleider en de politiehelikopter zijn ingezet bij de zoekslag. De helikopter hing lange tijd boven Beverwijk en Heemskerk.

Voor zover bekend is de derde verdachte niet meer aangetroffen. Mogelijk zijn er waarschuwingsschoten gelost bij de actie. Dit is maandagnacht echter nog niet officieel bevestigd.

Bij de achtervolging raakte ook een politieauto beschadigd. De achtervolgde auto is in beslag genomen en weggetakeld door een berger. Deze zal worden onderzocht op sporen.

Reacties

Cookieinstellingen