Een gezonde werkplek, Yvette Schoorl weet er alles van!

Foto: Yvette Werkplekadvies

Als je gemiddeld 40 uur per week doorbrengt in een houding en/of op een plek die niet goed of gezond voor je is, dan kan dat een enorme impact hebben op je leven. Yvette Schoorl weet er alles van. Sinds januari 2016 werkt ze als zelfstandig werkplekdeskundige. Na 17,5 jaar als arbo-adviseur te hebben gewerkt bij een arbodienst besloot ze 6,5 jaar geleden om als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

Yvette heeft haar eigen klanten, maar wordt ook regelmatig ingehuurd door arbodiensten of collega-adviseurs, zodat ze ook die klanten blij kan maken met adviezen.

Werkplekadvies
In haar hoedanigheid van werkplekdeskundige stelt ze veel werkplekken goed in op het lichaam van de medewerkers. De meest voorkomende werkplek is de beeldschermwerkplek. Een plek die, sinds de coronacrisis, niet meer alleen in kantoor- en bedrijfsgebouwen te vinden is, maar vooral ook bij mensen thuis. Het thuiswerken heeft met zich meegebracht dat veel mensen een plekje in de eigen woning hebben ingericht als werkplek, echter lang niet altijd op een verantwoorde manier. Vandaar dat Yvette ook regelmatig thuiswerkplekken instelt.

Naast het instellen van de beeldschermwerkplek, geef ze ook adviezen in productieruimten, in de bouw, het onderwijs, en voor behandelruimten van tandartsen, mondhygiënisten, pedicuren, podologen, etc.

“Wat de meerwaarde is als ik de werkplek van de medewerkers goed mag instellen, is dat de ook medewerker direct het verschil in zithouding/ werkhouding ervaart”, aldus Yvette.RI&E (Risico-Inventarisatie & Evaluatie)
Sinds 1 januari 1994 zijn alle werkgevers met tenminste 1 werknemer verplicht om een zogenaamde risico-inventarisatie en -evaluatie uit te voeren, dit als middel ter bevordering van veilig en gezond werken volgens de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet. Yvette voert ook regelmatig deze RI&E uit. Dan maakt ze een ronde door het bedrijf en spreekt met verschillende medewerkers binnen de diverse functies om te horen wat er speelt, of ze ergens tegen aan lopen, wat ze graag anders willen zien en wat er natuurlijk goed gaat. Zo wilt ze een goed beeld krijgen van het bedrijf. Op die manier kan ze de RI&E goed maken, zodat het Plan van Aanpak door de klant ingevuld kan worden. “Doel van de RI&E is uiteindelijk dat (bijna) ongelukken, (langdurig) verzuim en een vervelende werksfeer voorkomen kunnen worden”, vertelt Yvette.

Voor Yvette is het besluit van 6,5 jaar geleden om zelfstandig werkplekdeskundige te worden een gouden stap gebleken. ‘Ik vind mijn werk geweldig, geen enkele dag is het zelfde door de vele soorten bedrijven en medewerkers die ik mag adviseren om gezond en veilig te werken’, sluit Yvette af.

Kijk voor meer info over Yvette Werkplekdeskundige op https://www.werkplekdeskundige.nl/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen