Kinderen ontbijten met de burgemeester in het Stadhuis

BEVERWIJK – Op woensdagochtend 5 oktober ontbeten kinderen uit groep 8 van basisschool de Sterrekijker samen met burgemeester Martijn Smit. Gemeente Beverwijk sloot hiermee aan op het nationale Burgemeestersontbijt, om zo het belang van een gezond ontbijt te benadrukken.

Burgemeester Martijn Smit betaalde namens het college van B&W symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan het Burgemeestersontbijt en het Nationaal Schoolontbijt.

Belang van een gezonde start
Zo’n 200 gemeenten uit heel Nederland nemen dit jaar deel aan het burgemeestersontbijt. Het is voor het dat is het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd. Zo wordt een extra moment gecreëerd om kinderen het belang mee te geven van een gezond ontbijt voor een goede start van je dag. Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Het kabinet overweegt zelfs om deze startmaaltijd op school aan te bieden.

Samenwerking met lokale bakker
De gemeente werkt samen met de lokale ambachtelijke bakker ‘de Haarlemse Bakker’. De kinderen van basisschool de Sterrekijker ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Gezond én lekker.

IJmond nieuws was aanwezig bij het Burgemeestersontbijt en maakte bijgaande reportage. 

Reacties

Cookieinstellingen