Samen iets doen voor natuur op de Natuurwerkdag

Foto: Yorinde Diepstraten

NOORD HOLLAND – Dit najaar kan heel Nederland weer meedoen aan de Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november zijn ook in Noord-Holland mooie natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. En die hulp in natuurgebieden is hard nodig.

Elk jaar doen ruim 15.000 deelnemers mee aan deze landelijke dag in het groen, met meer dan 500 natuurklussen in het hele land. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je samen met anderen in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt.

Biodiversiteit en klimaat
De biodiversiteit in Europa is op veel plaatsten zorgelijk, maar in Nederland zelfs bijna overal verontrustend. Ongeveer 40% van de soorten in ons land staat op de Rode Lijst (bron: CLO). Tegelijkertijd is het beschermen van biodiversiteit en ecosystemen van cruciaal belang voor het klimaat.

De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijden van extreme regenval. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving. Vrijwilligers zijn dan ook onmisbaar voor het beschermen en onderhouden van natuur en landschap.

Doe mee op 4 en 5 november
Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Op de Natuurwerkdag ontmoet je nieuwe mensen en het is vooral een leuke ervaring, want buiten zijn maakt blij! Meld je aan op de website www.natuurwerkdag.nl, hier vind je klussen bij jou in de buurt. Zelf een klus aanmelden is ook mogelijk.

Meer informatie: www.natuurwerkdag.nl.

 

Reacties

Cookieinstellingen