Velsertunnel afgesloten in weekend 11 t/m 14 november; half uur extra reistijd

Foto: Wim Meijer Fotografie

VELSEN – In het weekend van vrijdag 11 november tot en met maandag 14 november is de Velsertunnel (A22) in beide richtingen afgesloten. In dit weekend voert Rijkswaterstaat diverse werkzaamheden uit in en rond de tunnel. Verkeer wordt omgeleid maar moet op drukke momenten rekening houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden
Tijdens de afsluiting combineert Rijkswaterstaat verschillende werkzaamheden om de hinder voor de weggebruikers te beperken. Zo vindt er dit weekend regulier onderhoud plaats aan de tunnel. Tijdens dit onderhoud wordt de constructie geïnspecteerd, wordt er onderhoud uitgevoerd aan de systemen en wordt de gehele tunnel schoongemaakt, zoals de wanden, kolken, camera’s, signaalgevers, geluidsbakens, hoogtedetectie, verkeerslichten en zichtmeting.

Ook worden  een tiental schades in de tunnel hersteld die door aanrijdingen zijn ontstaan. Ook wordt er een hoogspanningstest uitgevoerd en zijn er nog afrondende werkzaamheden aan de verkeerssignalering in en rond de tunnel.

Omleidingsroutes
De werkzaamheden starten vrijdag 11 november om 20.00 uur en duren tot maandag 14 november 05.00 uur. Tijdens het werk is de tunnel in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel (A9) en knooppunt Rottepolderplein. Verkeer van noord naar zuid kan gebruik maken van de calamiteitenbogen. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd die op drukke momenten in het weekend kan oplopen tot ongeveer 30 minuten.Advies aan weggebruikers
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Reacties

Cookieinstellingen