Beverwijks café omgedoopt tot voetbaltempel

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Vonden we ooit in Rinus Michels ‘de Generaal’ die het Nederlands Elftal het Europees Kampioenschap bracht, dit jaar zijn onze ogen opnieuw gericht op ‘de Verlosser’ Louis van Gaal. Als het goed is dan gaat hij met ‘onze jongens’ komende maand die wereldbeker in Qatar ophalen.

(foto’s: Wim Meijer Fotografie)

Mocht er in het land nog aan worden getwijfeld, in Café Scheiwijck in Beverwijk hebben ze er in ieder geval alle vertrouwen in. De ‘Oranje-koorts’ neemt daar al serieuze vormen aan, getuige de voorgevel van het café, waarmee alvast de toon is gezet, met dank aan illustrator Paul Stellingwerf.

Terwijl Louis van Gaal , gezeten op een dromedaris, zich de wereldbeker al heeft toegeëigend, richten Frenkie de Jong en van Dijk zich niet alleen op voetbal, maar blijken ze ook thuis ‘in de olie’.

Wat ’t de komende maand gaat worden, of Nederland zich onder Louis van Gaal zich opnieuw serieus gaat mengen in de strijd om de wereldbeker, we zullen het gaan zien. Maar ongeacht winst of verlies voor oranje, dat ’t gezellig gaat worden in Café Scheiwijck mag duidelijk zijn.

Reacties

Cookieinstellingen