Kerstexpositie van het Lucasgilde in Grote Kerk Beverwijk

Foto: Lucasgilde

BEVERWIJK – Ook dit jaar heeft de teken- en schildervereniging het Lucasgilde weer een kerstexpositie in de Grote Kerk van Beverwijk.

Dit jaar is gekozen voor het thema “De Winter”. Op het eerste gezicht een te bekend thema, maar wie zich verdiept in de verschillende betekenissen van het woord ‘winter’ komt erachter dat het thema heel veel invullingen kan hebben. Het thema slaat immers niet alleen op de natuur, maar staat ook voor geborgenheid, donkere dagen in de meest brede betekenis en ook voor energienoden in deze koude dagen. Woorden en inhoud die vandaag de dag hard nodig zijn. De diverse betekenissen zullen zich zeker weerspiegelen in de gemaakte werken.

De opening van de expositie “De Winter” is op vrijdag 16 december om 16.00 uur. De Grote Kerk organiseert vanaf die datum ook een aantal kerstconcerten en op kerstavond 24 december is er gelukkig weer op het kerkplein de traditionele kerstmarkt. De kerk is dan tot ’s avonds laat open, dus belangstellenden kunnen ook op die avond genieten van de gemaakte werken. Gezien het succes van eerder georganiseerde kerstactiviteiten in en rondom de Grote Kerk rekent men ook dit jaar weer op een grote opkomst.

De schilderijen blijven tentoongesteld tot de derde week van januari.Het Lucasgilde
Het Lucasgilde Beverwijk bestaat al sinds 1947 en is actief als teken- en schildervereniging voor de amateur kunstenaar. Het Lucasgilde biedt leden een plek voor creatieve ontwikkeling op het gebied van alle technieken betreffende tekenen en schilderen. Naast de bekende dagdelen organiseert het Lucasgilde ook elke maand een workshop voor leden en niet-leden op vier of vijf maandagavonden. De ateliers bevinden zich in het Centrum voor de Kunsten, Kerkplein 3 in Beverwijk.

Alle informatie is te vinden op de website www.lucasgildebeverwijk.nl en https://www.facebook.com/lucasgildebeverwijk.

Reacties

Cookieinstellingen