55+

Ouderen en mensen met kleine beurs gratis naar The Ramblers

BEVERWIJK – The Ramblers komen naar Beverwijk. Dit befaamde orkest van bijna een eeuw oud doet op 8 januari het Kennemer Theater aan. Dankzij een bijdrage van TATA Steel krijgen ouderen en hun begeleiders de kans dit unieke concert gratis bij te wonen.

Tijdens feestelijke nieuwjaarsconcert in het Kennemer Theater krijgen The Ramblers versterking van de bekende zangeres Janne Schra en entertainer Ronald Douglas. Zij brengen niet alleen de bekende nummers van The Ramblers, zoals ‘Wie is Loesje’, maar ook andere Nederlandstalige en Engelstalige klassiekers.

Het concert begint om 15 uur en maakt deel uit van de jubileumtoernee van het orkest. In 2021 bestond het orkest 95-jaar maar door de Corona lock downs moest de tournee een jaar worden uitgesteld. TATA Steel vindt dit zo bijzonder dat ze ouderen en mensen met een kleine beurs gratis toegang wil geven tot dit concert. Deze mensen kunnen zich opgeven via [email protected]

The Ramblers zijn in 1926 opgericht door de pianist Theo Uden Masman, ongeveer tegelijk met de omroepverenigingen van het eerste uur, KRO, VARA, VPRO, NCRV, AVRO en NCRV. Het is het enige nog steeds spelende orkest uit de begintijd van ons omroepbestel.

Dit jaar kregen The Ramblers een nieuwe leider, trompettist Loet van der Lee. Hij volgde drummer Cees Kranenburg op die had aangegeven om gezondheidsredenen het orkest te willen verlaten. Loet komt uit Bakkum, werkt ook als muzikant in Heemskerk en zal het geheel een IJmonds tintje geven.

Het Kennemer Theater zal die middag geheel in het teken staan van The Ramblers, dat de komende jaren zal toewerken naar het honderdjarige bestaan in 2026. Er is een tentoonstelling te zien met oude foto’s. Het Ampzing Genootschap uit Haarlem warmt het publiek op met een voorprogramma en zal Nederlandstalige klassiekers ten gehore brengen in de lobby.

Kaarten à € 15,00 voor zondag 8 januari om 15.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties

Cookieinstellingen