Nationale Voorleesdagen 2023 in Bibliotheek IJmond Noord

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Van 25 januari tot en met 4 februari vieren we de Nationale voorleesdagen rond het Prentenboek van het Jaar 2023 ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Jaukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte.

Wil jij uit dit prentenboek voorlezen? Of lees je liever voor uit een van de andere boeken uit de top 10? Kom naar Bibliotheek IJmond Noord en ontdek activiteiten zoals het voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar of de voorstelling Circus Roos en Eddie van het Zoldertheater.

Prentenboek van het Jaar
In het Prentenboek van het Jaar is Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert hij een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Het is een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Evenementen in de bibliotheek
Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden bij Bibliotheek IJmond Noord evenementen georganiseerd rondom voorlezen voor je (klein)kind. Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen reizen we naar alle hoeken van de wereld: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens overgaan. Ook zorgt een voorleesmoment tussen jou en je (klein)kind voor een mooie band en herinneringen. Weet jij nog welk boek er vroeger aan jou werd voorgelezen? Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de bibliotheek. Er is altijd een boek dat bij jou en je (klein)kindje past.

Dit is het programma van Bibliotheek IJmond Noord tijdens De Nationale Voorleesdagen:

  • Op woensdag 25 januari wordt in vestiging Heemskerk om 11.00 uur gratis aan ouders met een baby of peuter voorgelezen uit dit leuke prentenboek. Gratis toegang voor ouders met een baby of peuter.
  • Op zaterdag 28 januari van 10.00 tot 12.00 uur in het Cultuurhuis in Heemskerk. In samenwerking met de Bibliotheek kun je daar genieten van muzikale activiteiten, voorstellingen en wordt er ook voorgelezen. Gratis toegang.
  • Op dinsdag 31 januari wordt er voorgelezen om 11.00 uur in de vestiging in Beverwijk. Gratis toegang voor ouders met een baby of peuter.
  • Zaterdag 4 februari sluiten we de Nationale Voorleesdagen af met de voorstelling Circus Roos en Eddie van het Zoldertheater. De voorstelling is om 14.30 uur in café de Zon in Wijk aan Zee.
    Kaartjes voor de voorstelling kosten € 7,50 per persoon en zijn verkrijgbaar via onze website of bij de klantenservice in de vestigingen Beverwijk en Heemskerk. Er is plaats voor 90 personen. Gratis parkeerplekken vind je in de omgeving van café de Zon. Vooraf en na afloop zijn consumpties te koop aan de bar. De voorstelling duurt een klein uurtje en is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders. Kaartverkoop kan ook op bibliotheekijmondnoord.nl. Neem je printje mee of laat de kaarten bij de entree op je mobiel zien.

Gratis bibliotheekabonnement
Wist jij dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw (klein)kind naar de bibliotheek, word lid en ontvang een gratis Maximiliaan Modderman-vingerpoppetje.

Reacties

Cookieinstellingen