RKZ geeft update: tijdelijk minder operaties en voortgang nieuwbouw

BEVERWIJK – Op dit moment loopt het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk aan tegen de grenzen van de ziekenhuiscapaciteit. Dat geldt overigens niet alleen voor het RKZ. Het is een landelijk probleem dat onder meer te maken heeft met de huidige landelijke griepepidemie, waardoor er meer mensen in het ziekenhuis terecht komen. Ook wordt ziekenhuispersoneel getroffen door de griep, waardoor er meer uitval is door ziekte.

Behalve grieppatiënten liggen er landelijk ook nog steeds zo’n 700 corona patiënten in de ziekenhuizen en gaan er nog andere virussen rond die ervoor zorgen dat patiënten in isolatie in het ziekenhuis verzorgd moeten worden. Doordat deze problemen ook in de verpleeghuizen spelen, is de doorstroming naar die locaties niet optimaal. Voor het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft dat tot gevolg dat dagelijks enkele niet urgente operaties moeten worden afgezegd.

Gelukkig lijkt de toekomst er wel beter uit te zien, en daar wordt dan ook hard aan gewerkt. We hebben het dan over de nieuwbouw van het ziekenhuis die binnenkort van start gaat en waarvoor de grond op het voormalige parkeerterrein P1 bouwrijp wordt gemaakt.

IJmond Nieuws ging langs bij het RKZ en sprak daar met Sandra de Jong, manager communicatie, die een update geeft van de huidige situatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen