Anish Giri na remise tegen koploper Abdoesattorov nog steeds in de race voor eindoverwinning Tata Steel Chess

Foto: Jurriaan Hoefsmit

WIJK AAN ZEE – De Nederlandse schaker Anish Giri heeft zijn achterstand op Nodirbek Abdoesattorov niet teniet kunnen doen in de elfde ronde van Tata Steel Chess in Wijk aan Zee. Hij kwam in een rechtstreekse confrontatie met de koploper uit Oezbekistan niet verder dan remise. De partij was al na 29 zetten afgelopen.

(foto’s: Jurriaan Hoefsmit)

Door deze remise blijft de achterstand van Giri op Abdoesattorov in het klassement een half punt. Op weer een half punt, op een derde en vierde plaats staan wereldkampioen en achtvoudig toernooiwinnaar Magnus Carlsen en Wesley So, de toernooiwinnaar van 2017.

Rechtstreekse confrontatie tussen de nummers 1 en 2 van Tata Steel Chess: Nodirbek Abdoesattorov en Anish Giri

Vandaag speelt Giri tegen zijn landgenoot Jorden van Foreest en sluit het prestigieuze toernooi zondag af met een partij tegen de Roemeen Richárd Rapport. Abdoesattorov schaakt vandaag tegen nog tegen Wesley So en ontmoet op de slotdag Jorden van Foreest.

Magnus Carlsen, met 4 punten uit 5 speelrondes, bezig met een indrukwekkende eindsprint

Magnus Carlsen heeft zich, na eerder dit toernooi twee nederlagen op rij, opvallen sterk hersteld met drie overwinningen en 2 remises. Hij ontmoet dit weekend nog Praggnanandhaa Rameshbabu en Erigaisi Arjun.

Stand met nog twee speelrondes te gaan:

Reacties

Cookieinstellingen