Gluren bij  de buren in Museum Kennemerland

Foto: Picasa / Blokhuis / Bert Giebels

WIJK AAN ZEE – Op zondag 5 februari kunnen bezoekers van Museum Kennemerland de tentoonstelling ‘Wijk aan Zee, een beeld van een dorp’ op heel bijzondere wijze beleven, gecombineerd met een optreden dan het Wijk aan Zees gemengd mannenkoor WaZmanK en de dichters Alie Blokhuis en Maxim Aafjes. Dit optreden vindt plaats in het kader van ‘Gluren bij de Buren’

WaZmanK, het Gemengd Mannenkoor Wijk aan Zee, is in 2013 opgericht als een soort grap. Het dorpskoor ‘Vrij uit zingen’ bestond geheel uit vrouwen en er moest tegenwicht komen. ‘Iedereen kan zingen’ is het motto van het koor, dat in 10 jaar een eigenzinnig en onderscheidend repertoire heeft opgebouwd. Ze zingen deze middag liedjes van en over het dorp Wijk aan Zee. Het koor heeft een licht anarchistische structuur met de toetsenist Rob van der Klooster als  begeleider.

Doe wat je hart je ingeeft en wat jezelf en anderen inspireert. Dat is het motto van Alie Blokhuis, die in de loop van haar leven o.a. voorzitter was van De Moriaan en de Stichting Actief Wijk aan Zee (SaWaZ). Ze schrijft poëzie en draagt dat graag voor. Ze is ook al jaren medepresentator van de poëzieavond ‘Dichter aan Zee’ en organiseert samen met dorpsgenoten ieder jaar het Juttersfestival. Alie Blokhuis is geboren in Spakenburg in 1951. Ze woont sinds 1987 in Wijk aan Zee.

Maxim Aafjes noemt zichzelf woordknutselaar. In 2011 is hij stadsdichter van Beverwijk geweest. Met andere dichters en oud-stadsdichters van Beverwijk maakt hij nu deel uit van het zeer actieve dichtersgilde ‘Schippers zonder water’. Maxim is een echte performer. Het is inmiddels traditie dat hij op 31 december als laatste dichter optreedt tijdens het eindejaartoernooi van het Paard van Ree, de Wijk aan Zeese schaakclub  – met een knutselwerkje over schaken natuurlijk.

Aansluitend aan het optreden kan de tentoonstelling Wijk aan Zee, een beeld van een dorp bezocht worden.

De toegang tot het optreden in Museum Kennemerland is gratis maar heeft u een museumkaart,  dan wordt dat op prijs gesteld, en een donatie ook welkom.

Voor het volledige programma optreden in het kader van Gluren bij de Buren klik op bijgaande link: www.glurenbijdeburen.nl.

Reacties

Cookieinstellingen