Landgoed Hoenderdaell het ‘Leukste uitje van Noord-Holland 2023’

Foto: Wim Meijer Fotografie

NOORD HOLLAND – Landgoed Hoenderdaell is voor de vijfde achtereenvolgende keer verkozen tot ‘Leukste uitje van Noord-Holland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2023’.

Vertegenwoordigers van Landgoed Hoenderdaell hebben vandaag tijdens de feestelijke prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren en bronzen award gaan naar twee nieuwkomers in de top 3: Maritiem-en Juttersmuseum Flora en Marinemuseum Den Helder.

Maar liefst 96.000 stemmen zijn uitgebracht op de genomineerde uitjes, zowel op landelijk niveau als per provincie. ANWB-leden hebben tijdens de verkiezing gestemd op het uitje dat zij het meest waarderen. Voor de provincie Noord-Holland lichten enthousiaste bezoekers van Landgoed Hoenderdaell hun stem toe: “De rust, ruimte voor bezoeker en dieren. Een dierenpark zoals je hoopt dat ze allemaal zouden zijn”, “Als ik geweest ben, kijk ik uit naar de volgende keer”, “Fijn en gezellig park, dagje vermaken lukt daar prima!”. Bezoekers hebben het favoriete uitje beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer.

Vertegenwoordigers Landgoed Hoenderdaell (foto: ANWB – aangeleverd)

Onderzoek: belangrijkste aspecten uitjes
Uit onderzoek* van de ANWB blijkt dat een groot deel van de Nederlanders een uitje in eigen provincie belangrijk (46%) vindt. Voor entree wil de helft van de bezoekers maximaal 20 euro uitgeven en bijna een derde betaalt tot 50 euro per persoon. Wel willen bezoekers minder betalen voor parkeren. Tickets worden grotendeels vooraf gekocht en ticketacties en aanbiedingen blijven populair (52%). Eenmaal bij het uitje letten de bezoekers ook op de faciliteiten als eten en drinken, er moet een gezond aanbod zijn zonder meerprijs. In de coronaperiode zijn tijdsloten en reserveren van een datum ingevoerd. De meerderheid van de bezoekers (74%) ervaart het reserveren van een datum als prettig.

Sinds 2010 organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing is onderdeel van ANWB Eropuit. Kijk voor alle winnaars van de Leukste uitjes per provincie en de winnaar van Leukste uitje van Nederland op www.anwb.nl/leuksteuitje.

Hieronder een foto-impressie van Landgoed Hoenderdaell van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer

Reacties

Cookieinstellingen