Eric Elenbaas nieuwe Clubkampioen 2023 Filmclub IJmond

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK – Eric Elenbaas is afgelopen week clubkampioen 2023 geworden bij Filmclub IJmond. Hij kreeg van de geaccordeerde Rondreisjury de meeste punten voor zijn film: ‘Olea Europaea’.

Zes mooie films van allerlei genres, werden aan de jury vertoond. Producties met een filmlengte van 6 tot 16 minuten. Nadat de jury weer uit het juryberaad de zaal in kwam, werd de filmbeoordeling opgemaakt. Elke film werd met degelijke opbouwende kritieken toegelicht.

‘Olea Europaea’
Over de winnende film, die 9 minuten duurt, van Eric Elenbaas oordeelde de jury als volgt: “De film gaat over de rol van de Olijfboom in Griekenland. De groenblijvende olijfboom staat als symbool voor vrede en wijsheid. Als structuur heeft de maker gekozen voor een harstikke karaktervolle ondertitel. Uiterst passende muziek vormt de film tot een goed geheel. De filmmaker blijft puur bij zijn onderwerp en maakt er een prachtig mooi geheel van. Het camerawerk was geweldig met veel afwisselingen en een juiste inzoom tot op de insecten in de boomschors. Heel verrassend zijn de diverse bewerkingen van het olijfhout”.

Reacties

Cookieinstellingen