Stadsdichter van Beverwijk Mattijs Reinen schrijft eerste stadsgedicht

Foto: Unsplash - Alexandeer Grey / Maud van Gool

BEVERWIJK – Dit jaar is Mattijs Reinen stadsdichter van Beverwijk. Hij levert dit jaar iedere 2 maanden een gedicht aan. Nu zijn eerste bijzondere stadsgedicht Common Census. De speciaal daarbij gemaakte illustratie is van de hand van Maud van Gool.

Mattijs (44) woont al zijn hele leven in Beverwijk. Sinds de zomervakantie geeft hij les bij Heliomare, in het voortgezet speciaal onderwijs vmbo/havo in Heemskerk. Zijn online initiatief Het Verborgen Tekstmuseum bestaat iets langer dan tien jaar. Mattijs is gaan schrijven toen hij met Young Art Text en later De Verhalendames gedichten op maat ging schrijven op festivals, bruiloften en andere plekken met leuke mensen.

Maud is grafisch en ruimtelijk ontwerper. Onder andere het gedicht Beekzang van Hans Tentije is door haar vormgegeven. Het is te zien in Park Scheijbeeck. Maakt de illustratie je nieuwsgierig naar ander werk van haar? Bezoek dan eens haar website kamer12.nl.

In de bibliotheek aan het Kerkplein ligt de ansichtkaart met het gedicht van Mattijs en de afbeelding van Maud (zolang de voorraad strekt) gratis voor je klaar op de afdeling met po√ęziebundels. De kaart is ook verkrijgbaar bij cultureel eetcaf√© Camille. Elk nieuw stadsgedicht vind je ook op bibliotheekijmondnoord.nl.

Reacties

Cookieinstellingen