Nieuw muziekevenement op Koningsdag in Beverwijk

Ruud Jansen Band
Ruud Jansen Band
Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK – Het programma voor de viering van Koningsdag wordt dit jaar uitgebreid met een nieuw muziekevenement: Koningsfoer! De naam is ontleend aan horecabedrijf Brafoer op het Stationsplein, waar tijdens het Stadsfeest Beverwijk jaarlijks ook Popfoer plaatsvindt.

In lijn met dat evenement is ook Koningsfoer opgezet: bands uit eigen regio met een breed repertoire en een hoge dosis entertainment. Dit evenement komt tot stand in samenwerking met het Oranjecomité Beverwijk.

Een nieuwe groep vrijwilligers heeft zich aangesloten bij het Oranjecomité Beverwijk. Nieuwe mensen brengen vaak ook nieuwe ideeën mee en dat resulteerde in een aantal wijzigingen in het van oudsher toch al veelzijdige programma van Koningsdag in Beverwijk. Eén van de opvallende wijzigingen is dat de kindervrijmarkt terugkeert naar de Breestraat. De jeugd van Beverwijk en omstreken kan daar al in de vroege morgen weer terug om hun handelswaar uit te stallen en aan te bieden voor zeer lage prijzen.

Koningsfoer
Het Stationsplein is inmiddels traditioneel het evenementenplein van Beverwijk en hier zal Koningsfoer gaan plaatsvinden. Er is gezorgd voor een geweldige line-up van bands die hun opwachting gaan maken. Zij zullen elk een set van 45 minuten spelen.

  • Het evenement start om 15:00 uur met de Pavband. Dit is een vrij nieuwe band met als leadzangeres Samantha van Son.
  • Aansluitend volgt om 16:00 uur de Tommy Inc. Band. Deze band heeft inmiddels wat wijzigingen in de bezetting ondergaan, maar daar zal weinig van te merken zijn op het podium. Het geluid is als vanouds met veel popklassiekers uit voornamelijk de jaren 60 en 70.
  • Om 17:00 uur is het podium voor Shoot the Breeze. Deze band is na een rustige periode weer volop in de picture en zal dat ook laten horen op deze dag.
  • Dan om 18:00 uur de Ruud Jansen Band. Al tientallen jaren een vertrouwd geluid tijdens evenementen in Beverwijk, deze band heeft nauwelijks nog introductie nodig.
  • Vorig jaar stond de band IT 66 tijdens Popfoer op het podium. Dat is zo goed bevallen dat ze zijn doorgegaan. Om 19:00 uur staat de band er dus opnieuw! Leuk weetje: het idee om na vele jaren weer bijeen te komen, ontstond ook op Popfoer, waar enkele bandleden elkaar in 2019 toevallig tegenkwamen.
  • Tenslotte om 20:00 uur de Neven van Ed met de spetterende afsluiting van dit nieuwe evenement.Dat betekent dus heerlijk uit je bol gaan!

De presentatie zal worden verzorgd door Ivy Sharrard. Koningsfoer is gratis toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen