SIG start verduurzaming cliëntenvervoer

Foto: SIG

KENNEMERLAND – Stichting SIG heeft vorige week de eerste twee elektrische bussen in gebruik genomen. De twee nieuwe voertuigen, geleverd door Van Mossel Autolease Heemskerk, vormen het startsein voor het verduurzamen van het cliëntenvervoer van de SIG.

Als enige organisatie in de gehandicaptenzorg in de regio Kennemerland zorgt de SIG zelf voor het vervoer van cliënten naar/van hun dagbesteding, zonder de standaard 8-kilometergrens, die gemeenten hiervoor hanteren. Hierdoor kunnen cliënten van de SIG in de hele regio Kennemerland de dagbesteding bezoeken die het beste bij hun wensen en talenten past, of die nu in Heemskerk, Beverwijk of Haarlem is gevestigd.

Het cliëntenvervoer wordt georganiseerd en uitgevoerd door vijf medewerkers van IJmond Werkt en circa dertig vrijwilligers. De SIG heeft in totaal 13 busjes op de weg, waarmee wekelijks zo’n 230 cliënten worden vervoerd. Op termijn worden alle bestaande dieselbusjes vervangen door elektrische exemplaren.

Op bovenstaande foto: Vestigingsdirecteur Michiel van Kalmthout van Van Mossel Autolease reikt de sleutels van de nieuwe ‘groene’ busjes uit aan Sjoerd Molleman, die tijdens zijn Hbo-stage bij de SIG onderzoek deed naar verduurzaming van het cliëntenvervoer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen