Theatercollege ‘Na de kopbal’ met Wim Kieft in Kennemer Theater

Foto: Mario Hofstee

BEVERWIJK – Sportverslaggever en journalist Eddy van der Ley vraagt Wim Kieft tijdens een inspirerend theatercollege het hemd van het lijf over zijn grootste pieken, diepste dalen en zijn ‘comeback’.

Tijdens het EK van 1988 scoorde Wim Kieft tegen Ierland met een kopbal, acht minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor Nederland doorging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd. Een legendarisch moment uit de geschiedenis van het Nederlands voetbal.

Na zijn succesvolle profcarrière kende Wim Kieft (43 interlands) een heel wat minder glansrijk (privé)leven. Een cocaïne- en drankverslaving zorgde voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Maar hij vond een weg terug en hoe! Inmiddels is hij alweer geruime tijd één van de meest populaire en deskundige voetbalanalisten van ons land. Van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract… Het kan verkeren!

Een verhaal over tegenslagen en hoop, over eenzaamheid en veerkracht, over strijd en overwinning. Gebracht met veel zelfspot. Een ‘must’ om bij te wonen, een avond waarover nog lang zal worden nagepraat.

Kaarten vanaf € 20,00 op dinsdag 11 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties

Cookieinstellingen