55+

Olga Commandeur stopt na 23 jaar met Nederland in Beweging

Olga Commandeur heeft besloten om na 23 jaar te stoppen met de presentatie van het Omroep MAX-programma Nederland in Beweging. De 64-jarige presentatrice zegt Nederland in Beweging “met passie en plezier” te hebben gemaakt, maar dat ze, nu meer tijd wil hebben om samen met haar man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen.”

Commandeur nam het besluit ook om gezondheidsredenen. Een paar jaar geleden werd haar borst geamputeerd vanwege een voorstadium van borstkanker. Daarna volgden meerdere hersteloperaties. “Als de dood dan zo dichtbij komt, ga je toch anders in het leven staan. Ik heb inmiddels vijf operaties gehad. Dat heeft allemaal meegespeeld in mijn besluit”, legt de presentatrice uit.

Ook de druk om fit en zonder blessures te blijven, speelde mee. Van Nederland in Beweging worden in drie weekenden opnames gemaakt voor een heel jaar.

Olga commandeur tijdens kerstmis-balkonsessie in coronatijd (foto: Ton van Steijn)

Omroep MAX zoekt een opvolger
Na de uitzending van 26 mei, de laatste aflevering met Commandeur, worden tot september herhalingen uitgezonden. Inmiddels is Omroep MAX al intensief op zoek naar een opvolger. Bij de NPO gaf Jan Slagter vanmorgen aan al ver gevorderd te zijn in de zoektocht. Een naam kon (of wilde) hij echter nog niet prijsgeven. Olga Commandeur’s medepresentator Duco Bauwens zal wel in de sportieve show te zien blijven.

Commandeur is momenteel met haar echtgenoot te zien in de RTL-spelshow Race Across The World. En ze blijft actief als ambassadeur van het Ouderenfonds en demonstraties geven bij zorginstellingen en bedrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen