Terugkijken op BENG XXIII, ’s wereld grootste toernooi voor judoka’s met een beperking

BEVERWIJK – In het weekend van 14 tot en met 16 april vond in Sporthal De Walvis in Beverwijk voor de 23e keer  het Beng-toernooi plaats. BENG is het grootse toernooi ter wereld voor judoka’s met een beperking.  Vanuit tal van landen, zelfs uit Israël, Brazilië en Amerika, kwamen de  judoka’s naar Beverwijk.

Het judoweekend ging vrijdagmiddag van start met de selectiewedstrijden en clinics. Deze zijn nodig om te zien in welke groepen de deelnemers ingedeeld gaan worden voor de wedstrijden. Er wordt gekeken naar het judovermogen van de judoka’s. Op zaterdag was de mat voor de beste judoka’s tijdens de Special Needs World Judo Games (SNWJG). Dit is het toernooi voor de niveau 1-3 judoka’s van 16 jaar en ouder.

En zondag was dan de dag van de 23e ‘Ben van der Eng Memorial’ afgekort ‘BENG XXIII’. BENG. De in 2015 overleden naamgever Ben van der Eng heeft er o.a. voor gezorgd dat G-judo op de Olympische Spelen op de agenda staat.  IJmond Nieuws was aanwezig in De Walvis en maakte bijgaande reportage.

Reacties

Cookieinstellingen