Moedige Moeders en René van Collem over verslaving

BEVERWIJK – Onlangs gaf René van Collem, drummer van de band Doe Maar, een lezing bij Moedige Moeders Beverwijk. Als verslaafde in herstel werkt hij nu als ervaringsdeskundige en familie ondersteuner. Voorafgaand aan de lezing ging Maus Granaat in gesprek, eerst met Anita, een van de oprichters van Moedige Moeders Beverwijk en vervolgens met René van Collem.

Iedereen kent wel iemand, al is het via via, die verslaafd is (geweest) aan drugs, alcohol, gokken, gamen of medicijnen. Maar toch, ondanks dat er meer over wordt gesproken, heerst er nog altijd een taboe over verslaving. Vaak heeft men zelfs een compleet verkeerd beeld over verslaving of verslaafden. Het eerste waar je misschien aan denkt bij verslaving zijn de junkies op straat of die eenzame huisvrouw verslaafd aan wijn. Dit beeld klopt niet helemaal, het kan namelijk iedereen overkomen.

René van Collem, de drummer van de band Doe Maar, is zelf een verslaafde in herstel en werkt als ervaringsdeskundige en familie ondersteuner. Hij gaf onlangs een lezing bij Moedige Moeders Beverwijk om iets meer vertellen over zijn ervaring als verslaafde en met ouders of naasten, in gesprek te gaan over de zorgen, schaamte, verdriet over dierbare naasten verslaafde.

Moedige Moeders Beverwijk is een stichting die er is voor de naasten en geliefde van verslaafden. In twee wekelijkse bijeenkomsten, delen zij, zonder enig oordeel over de ander, onderling ervaringen uit en informeren de naasten over de ziekte en hun rol daarin. Zij bieden een luisterend oor, steun en begrip.

Reacties

Cookieinstellingen