Huttenbouw bij Ankie’s Hoeve: zelden zou hard gewerkt tijdens de bouwvak

BEVERWIJK – De bouw mag dan in veel gevallen nog in rust zijn vanwege de bouwvak, op veel plaatsen in de IJmond werd daarentegen volop gebouwd: HUTTEN, om precies te zijn. Een van de locaties waar de jeugd in de laatste week van de zomervakantie los ging met hamer, hout en spijkers was Ankie’s Hoeve in Beverwijk.

Grote villa’s, flats en kastelen zijn binnen een paar dagen uit de grond gerezen. En dat allemaal door de creativiteit en het enthousiasme van een grote groep kinderen tussen 6 en 12 jaar. “Zonder de ondersteuning van een aantal partijen uit de omgeving was dit zeker niet gelukt”, vertelt bouwopzichter en jongerenwerker Frank Commissaris.

“Lineage Logistics uit Velsen-Noord spaart bijvoorbeeld het hele jaar de houten pallets voor ons op.” Ook Dijkman Sloop- en Grondwerken, SBB en Pré Wonen hebben hun steentje bijgedragen. Dankzij de goede verzorging van Bakkerij Klees, Albert Heijn Beverhof, Cafetaria Jimmy’s en Davidson Groenten en Fruit heeft iedereen de hele week genoeg energie gehad om hard te werken aan de hutten.

IJmond Nieuws was op de eerste dag van de Huttenbouw aanwezig en maakte bijgaande reportage.

Cookieinstellingen