Nova College Beverwijk plaatst plaquette ‘1K Z1E J3’ in kader Wereld Suïcide Preventieweek

Foto: Nova College

1K Z1E J3 is de titel van de plaquettes die donderdag 7 september zijn geplaatst op de Nova Campus Beverwijk in het kader van Wereld Suïcide Preventiedag op zondag 10 december. De plaquettes zijn bevestigd door student Romy Knijn en vestigingsdirecteur Jan Wieger Hof. De vestiging staat daarmee stil bij mensen die zijn overleden door suïcide, bij mensen die een poging hebben overleefd en bij iedereen die door suïcide is geraakt.

Vestigingsdirecteur Jan Wieger Hof: ‘We vragen aandacht voor een onderwerp waarvan we weten dat het leeft onder onze studenten. Dat is de dagelijkse realiteit. Met de plaquettes wijzen we erop dat het belangrijk is om in gesprek te gaan als je ziet dat het niet goed gaat. Je laat daarmee merken: ik zie je, je bent niet alleen.’

In aanwezigheid van studenten en medewerkers zijn de plaquettes geplaatst op twee picknicktafels die staan voor de twee gebouwen op het campusterrein. Na afloop organiseerde het Nova Pluspunt een inloopspreekuur voor iedereen met vragen, de behoefte om een verhaal te delen of om informatie op te halen.Nova Pluspunt
Medewerkers die te maken krijgen met suïcide bij studenten kunnen terecht bij het Pluspunt als ze persoonlijke vragen hebben bij de vertrouwenspersonen. Voor studenten is er het Pluspunt. Een centraal punt voor studenten die extra en specifieke begeleiding nodig hebben. Deze studenten lopen vast met hun opleiding of op het persoonlijke vlak. Het doel is studenten zo te helpen met interne of externe begeleiding dat ze weer verder kunnen. De medewerkers van het Pluspunt weten dat het normaal is dat jongeren nadenken over vragen zoals: Waarom ben ik hier? Doe ik ertoe? Deze vragen horen bij hun levensfase. Maar ze weten het ook wanneer een jongere in nood is en ze hulp moeten inschakelen.

Wereld Suïcide Preventie Week
Van 4 tot en met 10 september is de Wereld Suïcide Preventie Week. 113 Zelfmoordpreventie organiseert dan diverse activiteiten. 113 is een landelijke, onafhankelijke hulplijn voor mensen met suïcidale gedachten, hun naasten en professionals. 113 is het telefoonnummer dat je kunt intoetsen als jezelf of iemand anders hulp nodig heeft. Het nummer 0800-113 is zelfs gratis. Voor deze activiteiten en meer informatie: Wereld Suïcide Preventie Week 2023 | 113 Zelfmoordpreventie.

Beverwijk – Officieel moment met het plaatsen van een plaquette van de 113-campagne 1K Z1E J3.
Sinds september 2022 staan er door heel Nederland al meer dan 1000 bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek, waarin je iemand écht ziet.
Cookieinstellingen