Nominaties IJmond Duurzaam Award (#3) KUUK

IJMOND – Op donderdag 19 oktober wordt voor de 10e keer de IJmond Duurzaam Award uitgereikt. Voor deze award zijn drie bedrijven genomineerd: een bakkerij die alle restwarmte gebruikt, een groeninfra bedrijf dat openbare ruimtes zo groen mogelijk maakt en een timmerfabriek die vrijwel elke centimeter hout gebruikt. IJmond Nieuws laat ons deze week kennismaken met alle drie de genomineerden.

KUUK
Het bedrijf KUUK uit Velsen Noord houdt zich bezig met het vergroenen van daken en buitenruimten van bedrijven en met het planten van bomen. Zo vind je in zowel in Nederland (Brabant) als in Oeganda en heus ‘KUUK-bos’.

Raymond Groenewegen wil vooral de wereld mooier maken. Duurzaamheid is daarbij belangrijk. “Welke materialen kunnen we opnieuw gebruiken? Hoe kan het zo groen mogelijk?” De kennis die hij opdoet, deelt hij graag. Met collega-ondernemers in de Werkgroep Circulair, waar ze de gedeelde ideeën direct omzetten tot uitvoering. En op basisscholen waar ze de schoolpleinen vergroenen en verduurzamen. Het gaat Raymond vooral om het verschil maken. Zo werd een openbare ruimte waar overlast werd ervaren een buurttuin. “Dit zorgt voor betere waterafvoer, verkoeling door natuurlijke parasols, bomen dus, en meer groen in de wijk.” Mensen voelen zich er prettiger.

KUUK heeft een eigen bos gerealiseerd met de hulp van het Trees for All programma. “Verduurzamen is geen rocket science, het is vooral de intrensieke motiviatie om zo duurzaam mogelijk te werken.”

IJmond Nieuws ging langs bij eigenaar Raymond Groenewegen en maakte bijgaande reportage:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen